پیچ را می توان نوعی اتصال استوانه شکل دانست . که این استوانه را رزوه های مارپیچ به شکل نصفه یا کامل در بر گرفته است و پای پیچ نام می گیرد .ایجاد شیارها روی بدنه پیچ اشکال متفاوتی قبیل مانند مثلث ، نیم دایره ، مربع و... را در می آورد .در هر پیچ به فاصله ای که شیار های پیچ با یک دیگر دارند (گام پیچ ) گفته می شود.
در واقع پیچ ها به شکل های گوناگونی ارائه می شوند . اما مشخصه کلی آنها سر پیچ است که همیشه از بدنه پیچ برای ایجاد راحتی در باز و بسته کردن آن ، بزرگ تر است . برای باز و بسته کردن پیچ ها می توان از دو وسیله رایج آچار و پیش گوشتی استفاده کرد . اغلب پیچ ها مارپیچ ساعت گرد دارند و برای باز کردن آنها باید آچار را به سمت خلاف ساعت یعنی چپ گرد جرکت بدهیم.
طراحی پیچ ها از یک انتهای نازک که توانایی ورود به قطعه را داشته باشد ، برگرفته شده است . این طراحی باعث می شود تا توانایی اتصال دو قطعه حتی با جنس های متفاوت ایجاد شود . پیچ را می توان مهم ترین ابزار پیچ ورولپلاک نما دانست .
پیچ ها را می توان از لحاظ کارکرد به دو دسته خودکار و غیرخودکار تقسیم کرد .
پیچ های خودکار:
این پیچ ها دارای نوک بسیار تیز هستند . و برای اینکه در جای خود ثابت شوند . نیازی به مهره ندارند .
پیچ های غیرخودکار:
این پیچ برای ثابت شدن در جای خود به مهره یا چیزی شبیه مهره نیاز دارند . تا بتوانند در قطعه به صورت ثابت باقی بمانند . این پیچ ها برای کار در ارتفاع بیشتراستفاده می شوند زیرا برای پیچ ورولپلاک نما بیشتر از پیچ هایی مانند پیچ اتاقی ، پیچ شش گوش ، پیچ آلن ، پیچ استوانه ای ، پیچ بولت ، پیچ جوشی و... استفاده می شود .
اما از لحاظ ظاهری پیچ ها به شه دسته تقسیم می شوند .
پیچ های که سر مخفی دارند :
این پیچ ها با استفاده از سطح صاف و یکدست استفاده شده در سر خود قابلیت فرو رفتن کامل در قطعه بدون اینکه اثری از خود بر جای بگذارند را دارند. پیچ هایی گه سر مخفی دارند را می توان بهترین نوع پیچ برای پیچ ورولپلاک نما دانست زیرا اثر بسیار کمی از خود در نما باقی می گذارد .
پیچ هایی که سر نیمه گرد دارند:
این پیچ ا دارای یک سر گرد و واشر هستند . و بیشتر برای اتصال ورقه های فلزی به کار گرفته می شوند . این پیچ ها تنها در مواردی می توانند کاربرد داشته باشند . که در تمییزی کار نیاز به وجود یک سطح صاف نباشد . این پیچ ها در پیچ ورولپلاک نما مورد استفاده قرار نمیگرند زیرا باعث وجود ناهمواری و ظاهر بدی در نما می شوند . حتی اگر با بتونه پوشیده شوند .
پیچ هایی که سر ذوذنقه ای دارند . ( این پیچ را می توان افزایش دهنده سطح حامل پیچ دانست .)
پیچ ها کاربرد های بسیار فراوانی در زندگی روزانه دارند از کاربرد آن در ساخت گوشی همراه تا تعمیرات ، بازسازی وسایل متفاوت ، که ما حتی متوجه آنها هم نیستیم .
اما از مهم ترین کاربرد های پیچ می توان به استفاده آن در پیچ ورولپلاک نما اشاره کرد .
یکی از کاربرد هایی که پیچ از خود ارائه میدهد . پیچ ورولپلاک نمای ساختمان ها می باشد . این کار می توان امری تلقی کرد که در هنگام ریزش سنگ نما با تثبیت سنگ ها باعث جلوگیری از ریزش می شود .
رولپلاک را می توان قطعه ای دانست که از چنس فلز، پلاستیک و فیبر است . که در انواع رنگ ها و مدل های متفاوت با نام مته ی دیوار خور نیز در بازار یافت می شود.
این رولپلاک را می توان نوعی بند دانست . که از آن برای اتصال پیچ ها به مواد شکننده و مواد متخلل که پیچ قدرت نگهداری جسم را ندارد استفاده می شود . از طرفی رولپلاک به پیچ ها قدرت نصب در دیوار های بنایی شده را هم می دهد .
رولپلاک ها را می توان بر اساس جنس ، مدل آن ، اندازه و رنگ آن تقسیم بندی کرد . اما به طور معمول رولپلاک هایی که در پیچ ورولپلاک نما استفاده می شوند. را براساس کارآیی آنها تقسیم بندی می کنند . همچنین رولپلاک ها بر اساس کارآیی خود از آلیاژ های متنوعی نیز ساخته می شوند.
Source: Cyberg
رولپلاک ها بر اساس اندازه خود به سه دسته
رولپلاک های مصرفی ( در بر گیرنده سایز های کوچک که در بازه 3 تا 7 سانتی متر قرار می گیرد . است ) این رولپلاک ها را می توان رولپلاک مورد نیاز برای پیچ ورولپلاک نما دانست .
رولپلاک های صنعتی ( در برگیرنده رولپلاک هایی که در سایز های 8 ، 10، 12 ،14 و 16 ارائه می شوند . است )
و رولپلاک های خاص تقسیم می شوند .
هنگامی که به صنعت و ساختمان توجه می کنیم ، کاملا واضح است . که پیچ ورولپلاک به دلایل متفاوت قبیل آسانی استفاده از آن ، ارزان بودن قیمت آن ، جلوگیری از آسیب به ساختمان و... به یک بخش جدایی ناپذیر در این حوزه تبدیل شده است .
پیچ ورولپلاک علاوه بر کاربردی که در صنعت و ساختمان از خود ارائه میدهد . کاربرد های فراوان دیگری نیز دارد . که می توان از آنها به موارد زیر نیزاشاره کرد
به صورت کلی می توان گفت نحوه نصب پیچ ورولپلاک نما برای بیشتر موارد یکسان است . این نحوه را می توان در چهار گام ساده معرفی کرد
1 ــ اولین مرحله پیچ ورولپلاک نما ایجاد سوراخ با دریل در سطح مورد نظر
2 ــ رولپلاک را در داخل سوراخ قرار می دهیم
3 ــ پیچ مناسب را در رولپلاک قرار می دهیم
4 ــ ضربه زدن به رولپلاک و پیچ با چکش تا از محکمی آن اطمینان پیدا کنیم .
در این مقاله به توصیف ابزار اصلی پیچ ورولپلاک نما پرداختیم که در کار در ارتفاع مورد استفاده قرارمی گیرند . البته از نمونه خدمات دیگر کار در ارتفاع با طناب می توان به نماشویی با طناب نیز اشاره کرد .