کاربردهای گاز زنون چیست ؟

آیا می دانید کاربردهای گاز زنون چیست ؟ گاز زنون گازی بی رنگ، بدون بو با چگالی بالا است که در جدول مندلیف در گروه گاز های نجیب قرار دارد. نماد زنون Xe بوده و عدد اتمی آن 54 است. این گاز نجیب در درصد های بسیار کمی در جو کره ی زمین یافت می شود و نام آن را از واژه ای یونانی به معنی غریب اقتباس کرده اند.

مهمترین کاربردهای گاز زنون چیست ؟

نماد electro-flash نشان دهنده ی استفاده از گاز در فلاش دوربین است. معمولاً لوله ای پر شده از گاز زنون باالکترود هایی در دو انتها  و صفحه ای فلزی در وسط لوله فلاش را می سازند.

از گاز زنون در منابع  نوری تخصصی استفاده می کنند هنگامی که اتم های برانگیخته ی زنون نور آزاد می کنند، نور آفتایی زیبایی از لامپ ها منتشر می شود.

لامپ های پر شده با زنون به عنوان فلاش های الکترونیکی سرعت بالا در عکاسی حرفه ای کاربرددارند و همچنین در لامپ های ضد عفونی کننده در بسته بندی غذا و لیزر یاقوت نیز از این گاز استفاده می شود.

سیستم های نیرو محرکه یونی زنون در ماهواره ها برای نگهداری ان ها در مدار کاربرد دارد و فضاپیما ها نیز از این گاز در این راستا بهره می برند.

زنون دی فلوئورید در میکرو فرآورش سیلیکون استفاده می شود. همچنین در تولید داروی فلوئوروراسیل 5 برای درمان برخی از انواع سرطان نیز کاربرد دارد.

نقش بیلوژیکی زنون

زنون هیچ گونه نقش زیست شناختی ندارد و به خودی خود سمی نیست. اما ترکیبات معدودی که از آن تشکیل می شوند می تواند بسیار سمی باشند زیرا عامل اکسید کننده ی قوی هستند.

 

فراوانی زنون در طبیعت

حجم زنون در جو زمین در حدود 0.086 قسمت در میلیون است که مقدار بسیار کمی است. زنون در گروه گاز های نجیب قرار دارد. اما، به دلیل داشتن عدد اتمی بالا می توان در شرایط خاص وارد واکنش شود. تا کنون وجود بیش از 100 ترکیب شناخته شده از زنون اعلام شده است.

تاریخچه زنون

زنون اولین بار در جولای سال 1898 توسط ویلیام رامزی و موریس تراورز در دانشگاهی در لندن شناسایی شد. انها پیش از زنون موفق به استخراج نئون، آرگون و کریپتون از هوای مایع شده بودند و کنجکاو بودند تا گاز های جدید دیگری را در هوا کشف کنند.

ماشین هوای مایعی که توسط یک کارخانه دار ثروتمند به ان ها اهدا شده بود کمک کردتا گاز نادری مانند کریپتون را کشف کنند  و با بارگیری مجدد موفق شدند نهایتاً گاز سنگین تری را که همان زنون بود به دست بیاورند و آن را در گروه گاز های نجیب جای دادند.

در این متن شرح داده شده که کاربردهای گاز زنون چیست و چه مشخصات و ویژگی هایی دارد.

اصول جزوه نویسی

اصول جزوه نویسی
برای نوشتن جزوه، آشنایی با روش جزوه نویسی امری ضروری است. لذا اگر تاکنون تلاش کرده اید جزوه ای خوب بنویسید، اما نتوانستیه اید چنین جزوه ای داشته باشید، به این دلیل است که بدون توجه به اصول جزوه نویسی، اقدام به نوشتن جزوه نموده اید.
شرح جزوه:
جزوه جهت شکل گیری و تکمیل به زمان نیاز دارد، لذا جزوه نویس نباید هیچ عجله ای در نگارش جزوه خویش داشته باشد. آنچه برای نوشتن جزوه به جزوه نویس گفته می شود، باید مدتی در ذهن جزوه نویس بماند تا هم بتواند مباحث مربوط به جزوه را برای خود مرور نموده و هم در رابطه با عناصر تشکیل دهنده آن جروه تفکر کند. هر جزوه ای بعد از طی مدت زمانی، از ذهن جزوه نویس جدا شده و بر کاغذ سفیدی که بر آن جزوه می نویسد، خواهد افتاد.
مراحل جزوه نویسی:
1- دانستن موضوع جزوه  
2- دانستن پیامی که جزوه به جزوه نویس می دهد.
3- نوشتن جزوه
4- مرور مجدد جزوه
نکات ضروری در نگارش جزوه یا هنگام دانلود جزوه آماده :
1- جزوه نویس ابتدا باید بداند جزوه خود را در چه زمینه ای می نویسد.
2- جزوه نویس باید بر اساس زمانی که در اختیار دارد، شیوه نگارش جزوه خود را تنظیم نماید. به عنوان مثال، فرض کنید جزوه نویس تمایل دارد مدتی طولانی مشغول نوشتن جزوه باشد، در این صورت باید جزوه ای را انتخاب نماید که بتواند روی آن جزوه کار بیشتری کرده و زمان بیشتری را صرف نگارش جزوه کند.
3- جزوه نویس باید دقت کند که نباید با موضوع های طولانی برای جزوه نویسی، جزوه کوتاه نوشت. در این حالت جزوه وی صرفاً دارای مباحث کلیدی جزوه و تیتروار خواهد شد و خوانندگان جزوه را سردرگم خواهد کرد.
3- آنچه جزوه نویس تمایل دارد در جزوه خود بیان کند، نباید به شیوه ای مستقیم بیان شود، بلکه جزوه باید بگونه ای نوشته شود که خواننده جزوه به مرور در طول مطالعه جزوه بتواند مطالب موجود در آن را درک نماید. برای این کار شاید لازم باشد ابتدا مقدمه ای برای جزوه نوشته شود و نکات ضروری جزوه در ابتدای آن به صورت نکات کلیدی بیان گردد. چراکه بیان نکات کلیدی در ابتدای جزوه می تواند مباحث کلی جزوه را با قدرت بیشتری برای خوانندگان جزوه به نمایش بگذارد.
4- یک جزوه نویس برای نوشتن جزوه خویش می تواند نقشه ای داشته باشد که طی آن مرحله به مرحله جروه خویش را دنبال کند. جزوه نویس می تواند کلیه نکات کلیدی جروه خویش را در نقشه جزوه برای خوانندگان جزوه به نمایش گذارد. درواقع پس از تکمیل نقشه جزوه و بیان نکات کلیدی موجود در جزوه است که جزوه نویس قادر خواهد بود به دنبال نوشتن اصل جزوه خویش برود.
5- مباحث مطرح شده در جزوه باید کاملاً واضح و شفاف نوشته شوند. بدین صورت که ابتدا مشخص شود جزوه از چه نقطه ای آغاز شده، سپس این جزوه چه مسیری را طی کرده تا به نقطه پایانی جزوه رسیده است.
حداقل توقعی که خوانندگان جزوه از جزوه خود دارند این است که قادر باشند نقشه کلی جزوه را در صورتی که در ابتدای آن جزوه نمایش داده نشده باشد، برای خود به صورت نکات کلیدی تعریف کنند. یعنی قادر باشند بگویند جزوه موردنظر در رابطه با چه موضوعی است و اینکه این جزوه چگونه آغاز شده و چگونه به نقطه پایانی جزوه رسیده است.
6- جروه نویس باید قادر باشد برای هر مبحثی که در جزوه خود نوشته است، دلیلی محکم ارائه دهد و علت بروز حادثه مذکور را در جزوه خویش به صورت شفاف بیان کند.
7- در هر جزوه، باید اسامی افراد به همراه زیرنویسی برای جزوات که مربوط به اسامی لاتین بیان شده در جزوه می باشند، مشخص شود.
8- جزوه باید در خدمت نکات کلیدی مطرح شده در ابتدای جزوه باشد، نه نکات کلیدی در خدمت جزوه. چراکه گاهی ممکن است در اواسط جزوه نویسی، مطالبی به ذهن جزوه نویس خطور کند که هیچگونه ارتباطی با موضوع جزوه ندارند. در این حالت، جزوه نویس با مراجعه با نقشه مسیر خود و نکات کلیدی که در ابتدای جزوه مطرح کرده است می تواند به مسیر قبلی جزوه خویش بازگردد و با انتقال پیام اصلی جزوه به خوانندگان جزوه، کیفیت واقعی جزوه خود را حفظ کند.
سئوال: چگونه اسامی ضروری را در جزوه خود بیان کنیم؟
پاسخ سوال: نوشتن دقیق نام فارسی افرادی که در جزوه پیامی از آن ها نقل شده است و بیان نام آن ها به صورت زیرنویس در پایین صفحه جزوات ضروری است.
سؤال: چنانچه تمایل داشته باشیم در جزوه خود نقل قول کسی را بیان کنیم، چگونه باید جزوه را بنویسیم؟
پاسخ سوال: برای بیان نقل قول در جزوه نویسی بهتر است جمله موردنظر را در جزوه خود داخل گیومه قرار داده و منبع آن را بعد از گیومه و یا در زیرنویس جزوه بیان کنیم.
نکات کلیدی در نگارش جزوه:
1- در جزوه بهتر است مطالبی را بیان کنید که مباحث اصلی جزوه را تشکیل می دهند. در غیر این صورت، جزوه شما ممکن است ذهن خواننده جزوه را پراکنده ساخته و از مرغوبیت جزوه بکاهد.
2- در جزوه لزومی ندارد کلیه جزئیاتی را که موردنیاز خواننده جزوه است، بیان نمایید، چراکه در این حالت جزوه شما بی شباهت به کتاب درسی نخواهد بود.
3- در جزوه صرفاً باید مطالبی را بیان کنید که جزء نکات کلیدی جزوه محسوب شده و برای پاسخ دهی به سئوالات درسی به مطالعه آن ها در جزوه نیاز خواهید داشت. با توجه به نکات کلیدی مطرح شده در جزوه، می توان برخی از مباحث اساسی تر جزوه را در کتاب های درسی جستجو نمود.
4- بهتر است جملات جزوات را به حالت خبری در جزوه نگارش کنید تا احساس بهتری از خواندن جزوه برای خواننده جزوه ایجاد گردد.
5- در جزوه بهتر است هر جمله ای که به صورت نقل قول بیان می شود، منبع آن نیز در جزوه نوشته شود.

فرش چیست ؟

انسان فرش را برای حفظ جان خود از رطوبت وسرما و جانوران زیر خاک بجای نی و حصیر و برگهای نخل بافت.

در واقع اولین فرشها از مدل نمد و جنس پشم بودند و انسانها زمانی که پشمهای رنگی را باهم در نمد مخلوط کردند پی به طرح و نقش فرش بردند که مهمترین بخش آن نیز به حساب می آید.

فرش پازیریک

البته فرشهای اولیه طرح گلیم بودند و اولین فرش یا قالیچه گره دار منقوش جهان، قالیچه ۲۴۰۰ ساله پازریک ایرانی است که با نقوش گلها و جانوران خیالی و تصاویرانسان با لباسهای هخامنشیان بافته شده و در موزه آرمیتاژ شهر سنت پیترز بورگ روسیه نگهداری می شود.

معمولترین فرش با دست از پشم و پنبه و ابریشم بافته می شود واین اواخرهم بوسیله ماشین با اکریلک هم بافته میشود.

فرش بسته به کیفیت آن از۵۰ هزار تومان الی ۱۰۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود.

طرحهای فرش شامل : نقشه گردان و هندسی ، ابنیه و آثارباستانی، محرابی، گلهای ختایی، ترنج و لچک، جنگلی، باغی ، . . . و زیباترین و پرفروشترین طرح ها افشان، شاه عباسی، قاب قرآنی، بختیاری، ماهی، بته، طاقی،قابقابی وحیوانی و . . . میباشد و مرغوبترین فرشها مربوط به تبریز و با خطه آذربایجان میباشد.

در هنر و صنعت فرش بافی نقشه یک بخش مهم و به تعبیری اساسی‌ترین بخش کار به شمار می رود در کنار مسائل و عوامل مهمی که تشکیل دهنده اعتبار و ارزش فرش به حساب می‌آید اصالت و هویت ملی یک فرش از روی نقشه آن شناخته می‌شود.

سیر تحول طراحی فرش

تکنیک طراحی فرش نیز همچون خود فرش تحولات گوناگونی را پشت سرگذاشته است ابتدایی‌ترین نوع آن را می‌توان در بافت ذهنی یک قالی باف دانست

انواع نقشه قالی

نقشه قالی به چهار دسته تقسیم می‌شود .

نقشه‌های نقطه چین شده،نقشه‌هایی که بخشی از آن نقطه چین شده و بخشی دیگر از آن بدون نقطه است ،نقشه‌هایی که بدون نقطه چین می‌باشند،استفاده از عکس یا نقاشی بدون استفاده از نقطه‌چین،کامپیوتر و نقش آن در طراحی فرش

کامپیوتر به عنوان یک صنعت نوین در طراحی فرش و نقشه‌ می‌تواند یاری دهنده صنعت فرش ایران باشد

نقشه خوانی

سه روش برای نقشه خوانی وجود دارد.

۱٫ خود بافنده نقشه را در اختیار داشته باشد و با نگاه کردن به آن قالی را ببافد.

۲٫ فرددیگری که معمولا خود نیز در حال بافت است نقشه را با صدای بلند می‌خواند و یک یا چند بافنده دیگر طبق آن گره می‌زنند

۳٫ استفاد ه از کامپیوتر نقشه‌خوان ؛ این دستگاه به تازگی وارد صنعت فرش بافی شده است و هنوز به طور همه‌گیر مورد استفاده قرار نگرفته و در برخی از مناطق و سازمانها به کار گرفته شده است

کاغذ شطرنجی و انواع آن

کاغذ شطرنجی یا کاغذ نقشه کاغذی است که نقشه و طرح قالی بر روی آن کشیده می‌شود این کاغذ جدول بندی شده و هر مربع بزرگ آن به ده خانه طولی و ده خانه عرضی تقسیم می‌شود و هر مربع کوچک علامت یک گره است.

چگونگی تهیه نقشه فرش

برنامه اجرایی کار بافت فرش بر طبق طرح مورد نظر را نقشه فرش می‌گویند.

طرح فرش در ایران

مجموعه وضع ظاهری فرش که عبارت از نقش ، رنگ‌آمیزی ، بافت ابعاد و تناسب این عوامل در متن و حاشیه می‌باشد طرح فرش را شامل می شود طرح فرش ایران آمیزه‌ای است از هنر و صنعت و معتقدات و فرهنگ ایرانی که طی قرون و اعصار شکل گرفته متجلی گشته تکمیل گردیده به اوج رسیده و به جهانیان به عنوان بارزترین نشانه ذوق و سلیقه و عصاره هنر مردم این مرز و بوم ارائه شده است.